Huiswerkbegeleiding BaO

Op veel basisscholen krijgen kinderen al snel huiswerk. Soms is het lastig voor ouders om kinderen hier goed bij te kunnen helpen. Het onderwijs is sterk veranderd en vaak niet meer zoals de ouders het hebben geleerd. Kinderen hebben het druk en het huiswerk staat soms nogal laag op het prioriteitenlijstje.

Het is belangrijk om op deze leeftijd te leren wat goede leerstrategie├źn zijn. Ieder kind leert op zijn eigen manier. Wat bij de een goed werkt, werk bij het andere kind juist niet. We zoeken bij de begeleiding naar de sterke kanten van het kind en leren het hier op de juiste manier gebruik van te maken.

Behalve goede leerstrategie├źn hebben, moet het huiswerk ook gepland worden.

Wij kunnen helpen bij de organisatie en het leren/maken van het huiswerk. Hierbij werken wij met de methode Leren is een makkie. Zie hiervoor ook de link op deze website. Naast de oefeningen op de website behandelen wij het bijbehorende werkboek. Daarbij neemt het kind het eigen huiswerk mee en passen wij de geleerde vaardigheden direct toe.

Natuurlijk leren wij kinderen ook gebruik te maken van het internet: van rekenspelletjes tot spreekbeurten, alles is op internet te vinden. Wij maken de leerling hierin wegwijs.